Kratkočasje med počitnicami

Za šolarje in dijake so se včeraj začele zimske počitnice, ki jim jih bodo v številnih društvih in organizacijah popestrili z raznovrstnimi dejavnostmi.

Kranj, Jesenice, Škofja Loka, Tržič – Pred šolarji in dijaki je spet nekaj brezskrbnih dni, ko bodo lahko pozabili na šolo in učitelje. Številna društva in organizacije so zanje med počitnicami pripravili pester izbor dejavnosti, med katerimi bo verjetno prav vsak lahko našel kaj zase.

V okviru Veselih zimskih počitnic, ki se bodo odvijale po okriljem Društva prijateljev mladine Kranj, se bodo otroci lahko med drugim naučili smučati ali zgolj izpopolnili svoje smučarsko znanje, ob vznožju Kamniških Alp pa zanje pripravljajo celo petdnevno zimovanje. Otroci se bodo lahko pridružili tudi zimski šoli računalništva ali se razmigali pri kateri od športnih aktivnosti oziroma v plesnem tečaju. Pester počitniški program so pripravili tudi v dnevnem centru za mlade in družine Škrlovec. Med drugim se bodo v družbi mladostnikov iz dnevnega centra Om Škofja Loka in Mladinskega centra Tržič odpravili na sankanje na Tromejo, počitniške dneve pa jim bodo od ponedeljka do petka popestrili še z bovlingom, ogledom filmske predstave, raznovrstnimi delavnicami in kopanjem. V Mladinskem centru Jesenice bodo za osnovnošolce od ponedeljka do petka pripravili vodene počitniške dejavnosti, v okviru katerih bodo uživali ob družabnih igrah ter igranju namiznega tenisa, nogometa in pikada, reševali bodo tudi križanke in uganke. Zavod za šport Jesenice pa bo poskrbel za športno obarvane počitnice. Med drugim se jim bo mogoče pridružiti pri rekreacijskem drsanju, kegljanju na asfaltu in igranju nogometa. Za najmlajše bodo pripravili vrtec na snegu, malo starejši pa se bodo lahko pridružili sankaški šoli. Omogočili jim bodo tudi brezplačno plavanje v Radovljici, pri čemer bodo poskrbeli tudi za brezplačen prevoz do tja in nazaj.

Dolgčas bodo v škofjeloškem zavodu za šport pomagali preganjati tudi škofjeloškim šolarjem, in sicer z raznimi športnimi dejavnostmi, v okviru katerih bodo organizirali tudi tečaj smučanja in bordanja. Šolarji se bodo lahko preskusili še v streljanju, zanimivo dogajanje pa se obeta tudi v Loškem muzeju, kjer bodo za otroke pripravili glasbeno, gledališko in likovno delavnico na temo Škofjeloškega pasijona. Tržiški šolarji pa se bodo med drugim lahko pridružili brezplačni skakalni šoli ter tečaju deskanja in smučanja. Uživali bodo lahko še v počitniških delavnicah, ki jih pripravlja Knjižnica dr. Toneta Pretnarja.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / sreda, 6. junij 2007 / 07:00

Delali naj bi čim dlje

S predlaganimi spremembami zakona o pokojninskem zavarovanju naj bi spodbujali čim kasnejše upokojevanje.

Objavljeno na isti dan


Jesenice / torek, 17. februar 2009 / 07:00

Kratkočasje med počitnicami

Za šolarje in dijake so se včeraj začele zimske počitnice, ki jim jih bodo v številnih društvih in organizacijah popestrili z raznovrstnimi dejavnostmi.

Kranj / torek, 17. februar 2009 / 07:00

Več opreme, višji prispevek

Občine komunalni prispevek obračunajo glede na opremljenost zemljišča. Če bi plačilo komunalnega prispevka določala država, bi bil ta zagotovo nižji. Najvišji je v občini Gorenja vas-Poljane, kjer je...

Prosti čas / torek, 17. februar 2009 / 07:00

Za kakšen dan bi se vrnili na Kmetijo

Minulo soboto, na valentinovo, so se v gostilni Bencak v Medvodah srečali nekateri junaki zadnjega resničnostnega šova Kmetija.

Kultura / torek, 17. februar 2009 / 07:00

Sprašujemo se, kam

V Hiši kulture Gorenjskega glasa predstavljen likovno literarni projekt Kam.

Kranj / torek, 17. februar 2009 / 07:00

Prijateljska Hrvaška ter umni Slovenci

Obsežno pismo pod naslovom Prijateljska Hrvaška ter umni slovenski politiki nam je o odnosih Slovenije in Hrvaške napisal Radovan Hrast, avtor knjige Viharnik na razpotjih časa.