Zabranjeno pušenje (Foto: arhiv skupine)

Šopek rož je dobil sliko

Niki Kljun je bil talent položen v zibelko, Neža Bračun je posnela svoj prvi videospot, zmagovalna skladba lanske Slovenske popevke je dobila vizualno podobo, Zabranjeno pušenje pa pripravljajo nov album.

Mlada pevka Neža Bračun je pred kratkim posnela novo pesem Sama. Glasbo, besedilo in aranžma je zanjo napisal mlad pevec in pianist Nino, sedaj pa je za istoimensko skladbo posnela tudi videospot. Na snemanju se je počutila kot prava filmska igralka. Snemali so na slovenski obali, glavne pevske kadre pa v prelepi stari vili na Bledu. Njen soigralec v videospotu je bil Tibor Golob, ki ga poznamo kot voditelja glasbene oddaje Mini zabava. Pri snemanju večernih kadrov pa je igralske sposobnosti Neža zaupala kar svojim prijateljicam. V prihodnosti napoveduje obilico singlov ter malo drugačno Nežo, kot so jo nekateri vajeni.

Videospot za Slovensko popevko 2008 Šopek maka pa je končno ugledal luč. Skladba je na zadnji Slovenski popevki slovela kar trikrat - najboljše besedilo, interpretacija in skladba v celoti po mnenju strokovne komisije. Videospot je režiral Izidor Farič, ki je z Anžejem Dežanom, ki pesem poje, sodeloval že pri pripravi njegovega evrovizijskega videospota Plan b.

Spot je narejen v slogu Leni Riefenstahl in povojne sivine, snemali pa so ga v rastlinjaku ljubljanskega Tivolija in na kopališču Ilirija. Ravno zaradi želene barvne 'sivine' je zahteval vremensko ceno: dva temačna in deževna dneva, ki sta se sicer zgodila, a vsemu skupaj dodala mraz. Metafora minevanja, ki je v Šopku maka močno prisotna, je ohranjena tudi v spotu, poleg Anžeja pa v njem nastopata še lepotički Tjaša Kokalj in Vanesa Štefanovski, manekenka in model Nuša Lesar ter plavalci Gregor Verko, Blaž Lušina in Martin Vrhovšek. Za izbor plavalnih kostumov pa je poskrbela stilistka in oblikovalka Barbara Podlogar.

Zabranjeno pušenje pa najavlja novi singel z zanimivim naslovom Modni guru. Gre pravzaprav za najavo novega albuma, ki naj bi izšel še letos. Delovni naslov albuma je Muzej revolucije. »Modni guru je pesem o naših modnih gurujih, o ljudeh, ki radi zapovedujejo modo,« pravi Sejo Sexon, frontman skupine Zabranjeno pušenje. Novi album naj bi vseboval dvanajst pesmi, Sexon pa pravi, da v njih ne bo več toliko poudarka na vojni tematiki.

Nika Kljun, ena najboljših slovenskih hip hop plesalk in koreografinj, komaj 20-letna vrhunska plesalka, pa je postala obraz marketinške kampanje za pomladno kolekcijo Nike 2009. Sestavljajo jo oblačila edinstvenega dizajna, namenjena pa je lepim in samozavestnim ženskam, ki cenijo dinamičnost, stil in mladost ulične mode.

         

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kronika / ponedeljek, 19. junij 2017 / 15:42

V gore s kapo in rokavicami

Poletna planinska sezona se je začela, a v gorah nas še lahko presenetijo zasneženi odseki poti. Gorski reševalci so letos zabeležili že 154 intervencij, kar je 54 več kot lani v istem obdobju; sedem...

Objavljeno na isti dan


Kronika / sobota, 31. januar 2009 / 07:00

Romuni trdijo, da zgolj prodajajo prstane

Trojica Romunov, ki jim na kranjskem sodišču sodijo zaradi domnevnega poskusa ropa na gorenjski avtocesti novembra lani, trdijo, da so k nam prišli prodajat prstane in ne krast.

Kranj / sobota, 31. januar 2009 / 07:00

Ponekod domovi za starejše samevajo

Največ prostih mest v domovih za upokojence je na severovzhodu Slovenije, največje pomanjkanje pa v osrednji Sloveniji, še posebej v Ljubljani.

Zanimivosti / sobota, 31. januar 2009 / 07:00

Darovali računalnik

Letos je Leo klub Brdo Kranj s pomočjo Leo kluba Domžale z zbranim denarjem kupil računalnik slepi študentki Maji Jakovljevič, ki je bila novega študijskega pripomočka izredno vesela.

Gospodarstvo / sobota, 31. januar 2009 / 07:00

Agencija poziva čebelarje k oddaji vlog

Kranj - Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja je objavila javni poziv za dodelitev letošnje finančne pomoči čebelarjem pri nakupu čebelarske opreme in čebelarjem začetni...

Gospodarstvo / sobota, 31. januar 2009 / 07:00

Iz Gorenjske trije med najboljšimi zaposlovalci

Ljubljana - V okviru medijsko-raziskovalnega projekta Dnevnika za izbor najboljših zaposlovalcev v Sloveniji Zlata nit so med 101 predlaganim podjetjem – najboljšim zaposlovalcem...