Iz Gorenjske trije med najboljšimi zaposlovalci

Ljubljana - V okviru medijsko-raziskovalnega projekta Dnevnika za izbor najboljših zaposlovalcev v Sloveniji Zlata nit so med 101 predlaganim podjetjem – najboljšim zaposlovalcem, objavili izbor 21 finalistov v treh skupinah podjetij. Izbor temelji na rezultatih ankete zaposlenih, v kateri so spraševali o odnosu med podjetjem in zaposlenimi, o vlogi kakovosti dela posameznika, značilnostih kulture, klime in medsebojnih odnosov, o delovnem okolju, o podjetnosti in inovativnosti ter osebnostni rasti in razvoju. Odgovori na našteta vprašanja so pomenila 80 odstotkov celotne ocene, 20 odstotkov pa je ocena temeljila na proučitvi preverljivih kazalnikov. Med 21 finalisti so tri podjetja iz Gorenjske: jeseniška Domenca v skupini malih podjetjih, kranjska Sava v skupini srednjih in nakelski Merkur v skupini velikih podjetij. Končne zmagovalce bodo razglasili 5. marca.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / sreda, 6. junij 2007 / 07:00

Milijarda kilovatnih ur iz Savice

Na srečanju objezerskih krajev Slovenije so opozorili na proizvodni dosežek HE Savica, ki je v 58 letih obratovanja proizvedla eno teravatno uro električne energije.

Objavljeno na isti dan


Kronika / sobota, 31. januar 2009 / 07:00

Romuni trdijo, da zgolj prodajajo prstane

Trojica Romunov, ki jim na kranjskem sodišču sodijo zaradi domnevnega poskusa ropa na gorenjski avtocesti novembra lani, trdijo, da so k nam prišli prodajat prstane in ne krast.

Kranj / sobota, 31. januar 2009 / 07:00

Ponekod domovi za starejše samevajo

Največ prostih mest v domovih za upokojence je na severovzhodu Slovenije, največje pomanjkanje pa v osrednji Sloveniji, še posebej v Ljubljani.

Zanimivosti / sobota, 31. januar 2009 / 07:00

Darovali računalnik

Letos je Leo klub Brdo Kranj s pomočjo Leo kluba Domžale z zbranim denarjem kupil računalnik slepi študentki Maji Jakovljevič, ki je bila novega študijskega pripomočka izredno vesela.

Gospodarstvo / sobota, 31. januar 2009 / 07:00

Agencija poziva čebelarje k oddaji vlog

Kranj - Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja je objavila javni poziv za dodelitev letošnje finančne pomoči čebelarjem pri nakupu čebelarske opreme in čebelarjem začetni...

Gospodarstvo / sobota, 31. januar 2009 / 07:00

Iz Gorenjske trije med najboljšimi zaposlovalci

Ljubljana - V okviru medijsko-raziskovalnega projekta Dnevnika za izbor najboljših zaposlovalcev v Sloveniji Zlata nit so med 101 predlaganim podjetjem – najboljšim zaposlovalcem...