Študentka Maja s predstavniki društev in novim prenosnikom

Darovali računalnik

Letos je Leo klub Brdo Kranj s pomočjo Leo kluba Domžale z zbranim denarjem kupil računalnik slepi študentki Maji Jakovljevič, ki je bila novega študijskega pripomočka izredno vesela.

Že tretje leto so člani dobrodelnega Leo kluba Brdo in Leo kluba Domžale organizirali zabavo za noč čarovnic, imenovan Ha-LEO-ween, kjer so pobirali prostovoljne prispevke za pomoč tistim, ki jo potrebujejo. Zbralo se je veliko mladih, ki so s prispevkom v višini pet evrov pomagali svoji slepi vrstnici. Do konca zabave se je zbrala vsota v višini 1500 evrov, ki so jih člani dobrodelnih klubov namenili za nakup prenosnega računalnika. Pred kratkim je v Medobčinskem društvu za slepe in slabovidne potekala tudi manjša slovesnost, kjer so predstavniki obeh klubov študentki Maji nov študijski pripomoček tudi izročili. Maja in njena družina so bili nad računalnikom navdušeni, saj so člani obeh klubov tudi poskrbeli, da je bil prenosnik prilagojen za slepega človeka. Prisotne je na slovesnosti nagovoril tudi predsednik Medobčinskega društva slepih in slabovidnih Kranj Franci Pirc, ki ni skrival navdušenja nad dejstvom, da so mladi pomagali svoji vrstnici. Leo klub Brdo je podmladek Lions kluba in združuje mlade od 16 do 30 let, ki pomagajo socialno ogroženim posameznikom in skupinam, sodelujejo pa tudi z drugimi organizacijami in zavodi. Lani so izvedli tudi dobrodelni koncert, kjer so z dobrodelnimi prispevki zbrali štiri tisoč evrov, s katerimi so v sodelovanju z Zvezo prijateljev mladine Zgornje Gorenjske na morje na Levčkov tabor odpeljali dvajset otrok iz vse Gorenjske.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / četrtek, 15. julij 2010 / 07:00

Poročila sta ju župan in župnik

Francka in Jernej Nunar z Zgornje Bele sta se prvo julijsko soboto po petdesetih letih ponovno poročila.

Objavljeno na isti dan


Kronika / sobota, 31. januar 2009 / 07:00

Romuni trdijo, da zgolj prodajajo prstane

Trojica Romunov, ki jim na kranjskem sodišču sodijo zaradi domnevnega poskusa ropa na gorenjski avtocesti novembra lani, trdijo, da so k nam prišli prodajat prstane in ne krast.

Kranj / sobota, 31. januar 2009 / 07:00

Ponekod domovi za starejše samevajo

Največ prostih mest v domovih za upokojence je na severovzhodu Slovenije, največje pomanjkanje pa v osrednji Sloveniji, še posebej v Ljubljani.

Zanimivosti / sobota, 31. januar 2009 / 07:00

Darovali računalnik

Letos je Leo klub Brdo Kranj s pomočjo Leo kluba Domžale z zbranim denarjem kupil računalnik slepi študentki Maji Jakovljevič, ki je bila novega študijskega pripomočka izredno vesela.

Gospodarstvo / sobota, 31. januar 2009 / 07:00

Agencija poziva čebelarje k oddaji vlog

Kranj - Agencija za kmetijske trge in razvoj podeželja je objavila javni poziv za dodelitev letošnje finančne pomoči čebelarjem pri nakupu čebelarske opreme in čebelarjem začetni...

Gospodarstvo / sobota, 31. januar 2009 / 07:00

Iz Gorenjske trije med najboljšimi zaposlovalci

Ljubljana - V okviru medijsko-raziskovalnega projekta Dnevnika za izbor najboljših zaposlovalcev v Sloveniji Zlata nit so med 101 predlaganim podjetjem – najboljšim zaposlovalcem...