Pozivajo k spoštovanju omejitev hitrosti

Radovljica - V Policijski postaji Radovljica ugotavljajo, da je prevelika hitrost (preveč) pogost razlog za prometne nesreče, tudi za tiste z najhujšimi posledicami. Ob tem, ko poostreno merijo hitrost v naseljih in na odsekih cest, kjer zaradi prekoračitve hitrosti pogosto prihaja do prometnih nesreč, voznike tudi javno pozivajo, da spoštujejo predpisane omejitve hitrosti v naseljih, zunaj naselij in na nevarnejših odsekih cest, kjer je hitrost omejena s prometno signalizacijo. Na avtocestah je omejitev 130 kilometrov na uro, na cestah, rezerviranih za motorna vozila, 100 kilometrov na uro in na drugih javnih cestah zunaj naselij 90 kilometrov na uro, v naseljih 50 kilometrov na uro, na območjih za pešce in na območjih umirjenega prometa do 5 kilometrov na uro in na kolesarskih stezah 25 kilometrov na uro. Največje dovoljene hitrosti, ki jih predpisuje zakon o varnosti v cestnem prometu, smejo vozniki dosegati samo v idealnih prometnih razmerah, sicer pa morajo hitrost vedno prilagoditi stanju vozišča in vozila, vremenskim in prometnim razmeram ter svojim sposobnostim in trenutnemu razpoloženju, še opozarjajo radovljiški policisti.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Slovenija / petek, 6. junij 2008 / 07:00

Odgovorni za življenje in državo

Karitas, komisija Pravičnost in mir in katoliški laiki so zapisali tudi nasvete za ravnanje katoličanov na jesenskih volitvah.

Objavljeno na isti dan


Kranj / nedelja, 30. marec 2008 / 07:00

Večina županov za, civilna iniciativa proti

Večina navzočih gorenjskih županov in predstavnikov občin na sestanku Konzorcija CERO je soglašala z lokacijo za predelovalnico odpadkov na Polici-Exoterm. Civilna iniciativa je proti.

Radovljica / nedelja, 30. marec 2008 / 07:00

V Kropi jih čaka še veliko dela

Osemnajstega marca je minilo pol leta od vodne ujme. Kropa kaže danes že precej drugačno podobo, vendar pa občino in državo čaka pri obnovi še veliko dela.

Kranj / nedelja, 30. marec 2008 / 07:00

Za učinkovitejšo rabo energije

Občina si bo v prihodnje prizadevala za zmanjševanje rabe energije predvsem na področju javnih zgradb in stanovanj.

Kranj / nedelja, 30. marec 2008 / 07:00

Gasilska zveza usposobila nove gasilce

Kranj - Prostovoljni gasilci morajo biti v skladu z zakonom o gasilstvu usposobljeni za opravljanje operativnih nalog gašenja in reševanja v primeru požarov, elementarnih in drug...

Radovljica / nedelja, 30. marec 2008 / 07:00

Prenovili zadružno stavbo

Kmetijsko gozdarska zadruga Sava je v Lescah prenovila zadružno stavbo.