Prenovljeno stavbo so odprli direktor zadruge Emil Peternel, predsednik upravnega odbora zadruge Edvard Podpečan in radovljiški župan Janko S. Stušek. (Foto: Anka Bulovec)

Prenovili zadružno stavbo

Kmetijsko gozdarska zadruga Sava je v Lescah prenovila zadružno stavbo.

Lesce - Le pol leta je trajala obnova leta 1984 zgrajene stavbe, takrat prvega objekta v nastajajoči poslovni coni v Lescah. Površino poslovnih prostorov so z nekdanjih 470 povečali na 700 kvadratnih metrov, celotno stavbo pa popolnoma prenovili. Obnovo so načrtovali tako, da dopušča možnosti zgraditve dodatnega nadstropja, kamor bi blejska območna enota zavoda za gozdove želela preseliti prostore krajevne enote Radovljica. Kot je na slovesnosti ob odprtju prenovljene stavbe povedal direktor zadruge Emil Peternel, so s prenovo želeli doseči, da bi bile tako članom zadruge kot drugim na enem mestu poleg kmetijskega »blaga« na voljo različne, a komplementarne storitve. Zato so v poslovno trgovski kompleks vključili tudi poslovalnico Deželne banke Slovenije, računovodski servis Megam ter kmetijsko svetovalno službo Kmetijsko gozdarskega zavoda Kranj. Zadruga je v zadnjih letih večino investicij namenila posestvu Poljče, kjer je zgradila nov zbirni center surovega mleka. Delno je prenovila objekte na posestvih Poljče in Bled ter v sadovnjaku Resje, vlagala pa je tudi v prenovo strojnega parka. Prav investicije v Poljčah so bile osnova za začetek uspešne prodaje mleka na italijanski trg, kamor ta čas dnevno izvozijo 30 tisoč litrov mleka. Načrtujejo že nove investicije, ena večjih naj bi bila na posestvu v Poljčah, kjer naj bi zgradili bioplinsko elektrarno. Ta bo proizvajala električno in toplotno energijo, s katero bodo ogrevali rastlinjake ter večje objekte v okolici.

Na slovesnosti sta direktor zadruge Emil Peternel in direktor gorenjske poslovne enote Deželne banke Slovenije Damjan Ažbe izročila Centru za varstvo in usposabljanje Matevža Langusa Radovljica donacijo, ček v vrednosti 2.000 evrov. Kot je dejala direktorica centra Tea Beton, bodo denar namenili za gradnjo terapevtskega bazena.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Zanimivosti / petek, 15. julij 2011 / 07:00

Pomoč pri odpravi škode po požaru

Britof - Kako nemočni smo pred naravo in kako hitro se lahko znajdemo v nesreči, je 23. junija na lastni koži izkusila tudi družina Bajželj iz Britofa. V zgodnjih jutranjih urah,...

Objavljeno na isti dan


Kranj / nedelja, 30. marec 2008 / 07:00

Večina županov za, civilna iniciativa proti

Večina navzočih gorenjskih županov in predstavnikov občin na sestanku Konzorcija CERO je soglašala z lokacijo za predelovalnico odpadkov na Polici-Exoterm. Civilna iniciativa je proti.

Radovljica / nedelja, 30. marec 2008 / 07:00

V Kropi jih čaka še veliko dela

Osemnajstega marca je minilo pol leta od vodne ujme. Kropa kaže danes že precej drugačno podobo, vendar pa občino in državo čaka pri obnovi še veliko dela.

Kranj / nedelja, 30. marec 2008 / 07:00

Za učinkovitejšo rabo energije

Občina si bo v prihodnje prizadevala za zmanjševanje rabe energije predvsem na področju javnih zgradb in stanovanj.

Kranj / nedelja, 30. marec 2008 / 07:00

Gasilska zveza usposobila nove gasilce

Kranj - Prostovoljni gasilci morajo biti v skladu z zakonom o gasilstvu usposobljeni za opravljanje operativnih nalog gašenja in reševanja v primeru požarov, elementarnih in drug...

Radovljica / nedelja, 30. marec 2008 / 07:00

Prenovili zadružno stavbo

Kmetijsko gozdarska zadruga Sava je v Lescah prenovila zadružno stavbo.