Nove operativne gasilke iz PGD Kokrica z vodjem tečaja Jožetom Keršičem (Foto: arhiv Jože Keršič)

Gasilska zveza usposobila nove gasilce

Kranj - Prostovoljni gasilci morajo biti v skladu z zakonom o gasilstvu usposobljeni za opravljanje operativnih nalog gašenja in reševanja v primeru požarov, elementarnih in drugih nesreč. Najprej morajo narediti osnovni tečaj za gasilca, na katerem se usposabljajo za gasilca pripravnika. »Po dopolnjenem 18. letu starosti se lahko udeležijo še nadaljevalnega tečaja. Cilj nadaljevalnega tečaja, ki ga je Gasilska zveza (GZ) Mestne občine Kranj organizirala januarja in februarja 2008, je, da gasilce dokončno usposobimo za izvajanje nalog gašenja in reševanja,« je povedal vodja tečaja Jože Keršič. Letošnjega tečaja se je udeležilo dvaintrideset tečajnikov iz sedmih prostovoljnih gasilskih društev GZ MO Kranj. Med njimi so bila tudi dekleta; kar enajst (devet iz PGD Kokrica in dve iz PGD Bitnje) jih je opravilo tečaj.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Nasveti / petek, 15. julij 2016 / 16:19

Tedenski horoskop

Oven (21. 3.–21. 4.)

Objavljeno na isti dan


Kranj / nedelja, 30. marec 2008 / 07:00

Večina županov za, civilna iniciativa proti

Večina navzočih gorenjskih županov in predstavnikov občin na sestanku Konzorcija CERO je soglašala z lokacijo za predelovalnico odpadkov na Polici-Exoterm. Civilna iniciativa je proti.

Radovljica / nedelja, 30. marec 2008 / 07:00

V Kropi jih čaka še veliko dela

Osemnajstega marca je minilo pol leta od vodne ujme. Kropa kaže danes že precej drugačno podobo, vendar pa občino in državo čaka pri obnovi še veliko dela.

Kranj / nedelja, 30. marec 2008 / 07:00

Za učinkovitejšo rabo energije

Občina si bo v prihodnje prizadevala za zmanjševanje rabe energije predvsem na področju javnih zgradb in stanovanj.

Kranj / nedelja, 30. marec 2008 / 07:00

Gasilska zveza usposobila nove gasilce

Kranj - Prostovoljni gasilci morajo biti v skladu z zakonom o gasilstvu usposobljeni za opravljanje operativnih nalog gašenja in reševanja v primeru požarov, elementarnih in drug...

Radovljica / nedelja, 30. marec 2008 / 07:00

Prenovili zadružno stavbo

Kmetijsko gozdarska zadruga Sava je v Lescah prenovila zadružno stavbo.