Leseni kipec, ki ga je za najboljšo reprezentanco izdelal Peter Jovanovič, je letos znova pripadel mladim domačim smučarjem. (Foto: Tina Dokl)

33. Pokal Loka ostal domačim smučarjem

S slovesno razglasitvijo veleslalomskih zmagovalcev in ekipnih zmagovalcev se je danes na Starem vrhu končalo 33. druženje mladih smučarjev.

Stari vrh – »Lepšega tekmovanja, kot smo ga imeli letos, si skoraj ne znam predstavljati. Res je bilo treba vložiti precej truda v pripravo prog, vendar pa je vse potekalo po načrtih, služilo nam je vreme, na koncu pa smo se razveselili še ekipne zmage slovenske otroške reprezentance, kar je za nas tudi pomembno,« je po dvodnevnem druženju prek dvesto mladih smučarjev iz 25 držav povedal predsednik organizacijskega odbora 33. Pokala Loka Janez Poljanec, ki je ob odlično pripravljenem tekmovanju dobival številne čestitke in pohvale.

Čestitke, pohvale, kolajne in lepe praktične nagrade pa so si prislužili tudi mladi smučarji. Najuspešnejša med njimi sta bila Kranjčan Miha Hrobat, ki je po včerajšnji slalomski zmagi danes ugnal vse vrstnike v konkurenci mlajših dečkov tudi v veleslalomu, ter domača tekmovalka Ula Hafner s Form pri Škofji Loki, ki je bila po slavju na včerajšnjem slalomu danes od vseh konkurentk v kategoriji starejših deklic boljša še v veleslalomu. »Odlično mi je uspelo odpeljati obe tekmi in več kot dveh zmag si res ne bi mogla želeti,« je povedala devetošolka OŠ Cvetka Golarja na Trati, ki je dvakrat zmagala tudi že pred dvema letoma v konkurenci mlajših deklic.

Na tekmi so se dobro odrezali tudi nekateri drugi člani slovenske reprezentance, ki so se uvrstili do 15. mesta, za kar so dobili tudi točke v skupni uvrstitvi. Slovenija je namreč na koncu z 236 točkami premagala ekipo Avstrije, ki je zbrala pet točk manj, na tretje mesto pa se je uvrstila reprezentanca mladih smučarjev iz Italije.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Žiri / ponedeljek, 6. junij 2011 / 07:00

S kipom začeli praznovati jubilej

Z odkritjem kipa Josipa Vidmarja, žirovskega župnika, ki je pred stotimi leti začel gradnjo cerkve sv. Martina, so se začela praznovanja ob jubileju cerkve.

Objavljeno na isti dan


Šport / nedelja, 17. februar 2008 / 07:00

Damjan odličen drugi v Willingenu

Kranj - Zadnja preizkušnja smučarjev skakalcev pred svetovnim prvenstvom v poletih, ki bo ta konec tedna v Obersdorfu, se je zaključila z zmago Norvežana Bjorna Einarja Römore...

Šport / nedelja, 17. februar 2008 / 07:00

Jeseničani doma izenačili

V drugi četrtfinalni tekmi lige EBEL so hokejisti Acroni Jesenic premagali goste iz Linza in izid v zmagah izenačili na 1:1. V torek nova tekma v Linzu.

Šport / nedelja, 17. februar 2008 / 07:00

33. Pokal Loka ostal domačim smučarjem

S slovesno razglasitvijo veleslalomskih zmagovalcev in ekipnih zmagovalcev se je danes na Starem vrhu končalo 33. druženje mladih smučarjev.

Kronika / nedelja, 17. februar 2008 / 07:00

Pešec padel pod avto

Policija poroča o prvi smrtni žrtvi na gorenjskih cestah letos.

Gospodarstvo / nedelja, 17. februar 2008 / 07:00

Podpora prenosu znanja v gospodarstvo

Podjetje Domel iz Železnikov in žirovska Alpina sta družbi, kjer uspešno prenašajo znanje z univerze in inštitutov v svoj razvoj.