Jeseničani doma izenačili

V drugi četrtfinalni tekmi lige EBEL so hokejisti Acroni Jesenic premagali goste iz Linza in izid v zmagah izenačili na 1:1. V torek nova tekma v Linzu.

Jesenice – Danes so hokejisti Acroni Jesenic v domači dvorani Podmežakla gostili ekipo Black Wings iz Linza in se pred tri tisoč gledalci veselili pomembne zmage.

Povedli so sicer gostje prek Lukasa, nato pa je za Acroni izenačil Paul Healy, z rezultatom 1:1 pa se je končala prva tretjina. Že na začetku druge so gostje prek Seversona znova povedli, le malo kasneje pa je bil za Jeseničane uspešen Derek Beker. Za veliko navdušenje na tribunah je nato poskrbel Tomi Hafner, ki je domače moštvo popeljal v vodstvo 3:2 v 36. minuti, nato pa je bil uspešen še Jurij Goličič, ki je postavil končni rezultat 4:2 (1:1, 3:1, 0:0). V domačih vratih je znova blestel vratar Robert Kristan, Jeseničani pa podobno borbeno igro znova napovedujejo v torek, ko na tretjo tekmo (ekipi igrata na tri zmage) odhajajo v Linz.

V ostalih srečanjih je ekipa ZM Olimpije doma 4:0 premagala KAC. Ekipa Innsbrucka je doma 1:4 izgubila z Vienno Capitalsi, ekipa VSV pa v Beljaku z enakim rezultatom z ekipo Red Bull Salzburga. Tako Ljubljančani kot Dunajčani in Salzburžani za uvrstitev v četrtfinale potrebujejo le še po eno zmago. Vse povratne tekme bodo v torek.

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Radovljica / petek, 6. junij 2008 / 07:00

Tekmovali v družabnih igrah

Begunje - Društvo Ejga je v soboto, 31. maja, pred Pubom Jurček v Begunjah pripravilo zanimivo tekmovanje v igri Človek ne jezi se. »V kraju želimo poživiti družabno dogajanje. To...

Objavljeno na isti dan


Šport / nedelja, 17. februar 2008 / 07:00

Damjan odličen drugi v Willingenu

Kranj - Zadnja preizkušnja smučarjev skakalcev pred svetovnim prvenstvom v poletih, ki bo ta konec tedna v Obersdorfu, se je zaključila z zmago Norvežana Bjorna Einarja Römore...

Šport / nedelja, 17. februar 2008 / 07:00

Jeseničani doma izenačili

V drugi četrtfinalni tekmi lige EBEL so hokejisti Acroni Jesenic premagali goste iz Linza in izid v zmagah izenačili na 1:1. V torek nova tekma v Linzu.

Šport / nedelja, 17. februar 2008 / 07:00

33. Pokal Loka ostal domačim smučarjem

S slovesno razglasitvijo veleslalomskih zmagovalcev in ekipnih zmagovalcev se je danes na Starem vrhu končalo 33. druženje mladih smučarjev.

Kronika / nedelja, 17. februar 2008 / 07:00

Pešec padel pod avto

Policija poroča o prvi smrtni žrtvi na gorenjskih cestah letos.

Gospodarstvo / nedelja, 17. februar 2008 / 07:00

Podpora prenosu znanja v gospodarstvo

Podjetje Domel iz Železnikov in žirovska Alpina sta družbi, kjer uspešno prenašajo znanje z univerze in inštitutov v svoj razvoj.