Vida in Avgust sta zlato poroko praznovala na Martinovo.

Vnuki pripravili vrsto presenečenj

Albert in Vida Oblak iz Žirovskega Vrha sta na Martinovo nedeljo slavila 50 let skupne poti.

Žirovski Vrh – Albert in Vida Oblak zlati poroki nista želela posvetiti posebne pozornosti, v mislih sta imela le kosilo s prijatelji in sorodniki. A kaj, ko so jima romantične poroke želeli hčeri, sin in vnuki. Tako sta se na Martinovo nedeljo, v cerkvi sv. Treh Kraljev znova zaobljubila. »Obred je bil tako lep, da ga ne bova nikoli pozabila,« je kasneje povedal Albert, Vida pa dodala: »Končno imava prave zlate prstane, saj sva si prvič poročne prstane izdelane kar iz kovancev.«

Slavje se je nadaljevalo v Žireh, kjer so jima njuni najbližji pripravili vrsto presenečenj. Že pri obredu sta jima na koru zapeli vnukinji Mateja in Lucija, na zabavi pa so vnuki zaplesali in zapeli, jima podarili album obnovljenih starih fotografij, ki je bil opremljen tudi s pesmijo v 50 kiticah! Tudi tokrat sta zaplesala, še posebej vesela, saj je glasbo ustvarjal ansambel Zala, ki izhaja iz njunih korenin.

Spoznala sta se na enem od večernihplesov, ki so jih včasih mladi prirejali na kmetijah.Pred poroko sta celih pet let gojila prijateljstvo, Vida je Alberta čakala tudi med služenjem vojaščine v Dalmaciji. Ob bolj samotnih dnevih si je zaigrala na harmoniko, ki jo še danes vzame v roke. Spominjata se, da ta ob prvi poroki morala iz Lavrovca do Podlesca peš, nato pa je svatovsko družbo Bajtrčkov Francelj iz Žirov s fičkom za učenje vožnje odpeljal do cerkve Sv. Martina v Žireh. Ohcet je na novem domu v Žirovskem Vrhu trajala vse do nedeljskega popoldneva, čeprav je znal godec le nekaj viž.

Njuno skupno življenjsko pot je zaznamovala Albertova prometna nesreča, po kateri ima že 26 let poškodovano hrbtenico. Kljub temu sta oba zelo vedra, tudi zdravje jima služi, zato še vedno delata na kmetiji Pri Mojškrču, ki jo prevzema sin Vinko. Vedno sta vesela tudi obiska vnukinj in vnukov, ki jih imata devet ter pravnukinje. Ob vprašanju po receptu za uspešno skupno življenjsko pot pravita, da je velikokrat potrebno potrpeti, vedno spoštovati partnerja, izkazovati ljubezen in predvsem ne zameriti za vsako malenkost.

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Gospodarstvo / sreda, 13. avgust 2008 / 07:00

Predori niso dovolj varni

Andrej Čufer ml. z Zgoše, strokovnjak za požarno varnost v predorih, pravi, da so slovenski predori slabo protipožarno zaščiteni. Na napake v šentviškem predoru je opozarjal že pred njegovim odprtjem.

Objavljeno na isti dan


Splošno / sreda, 28. november 2007 / 07:00

Izbrano

Šport, zdrava prehrana in rak na dojkah Rak na dojkah je še vedno bolezen, ki vsako leto odnese številna ženska življenja. Ena od zadnjih raziskav na bolnicah je dokaz...

Kranj / sreda, 28. november 2007 / 07:00

Mestno drobovje razpada

Za ureditev mestne infrastrukture bo v prihodnjih desetih letih treba zagotoviti več kot 130 milijonov evrov.

Gorenja vas-Poljane / sreda, 28. november 2007 / 07:00

Odločno na pot razvoja

Praznovanje občine Gorenja vas-Poljane minilo v znamenju oživljanja posestva Visoko in častnega občana, nekdanjega župana Jožeta Bogataja.

Radovljica / sreda, 28. november 2007 / 07:00

Pogrešajo praktično znanje

Delodajalci pogrešajo pri mladih, ki prihajajo iz šol v službe, več praktičnega znanja in prilagodljivosti.

Splošno / sreda, 28. november 2007 / 07:00

Grče let že dolgo ne štejejo

Športno društvo Marmor Hotavlje je slovesno zaključilo že trinajsto sezono družabno rekreativne akcije "Hotaveljska grča".