Na tokratnem izboru za Lepo sosedo so prevladovale svetlolaske na čelu z zmagovalko Ines Turk, komunikativno 18-letnico. (Foto: ASA, Tina Dokl, Nina Valant)

V znamenju desetice

Dobili smo deseto lepo sosedo, in sicer Ines Turk, frizer Primož Keršič je praznoval desetletnico "nežnovanja" las, ta vikend pa bo na Gospodarskem razstavišču potekal že peti festival iger.

V ljubljanski Festivalni dvorani je potekal že jubilejni deseti izbor za lepo sosedo, ki je tokrat postala svetlolaska Ines Turk iz Šmarja pri Jelšah. Osemnajstletnica pravi, da je komunikativna in polna energije ter včasih premalo odločna. Slovenske najlepše sosede so se predstavile v treh izhodih in člani žirije, med katerimi je sedela tudi kranjska lepotica Sanja Grohar, so pač izbirali med prikazanim. Prireditev sta povezovala nekdanja miss Slovenije, sedaj pa voditeljica na TV Paprika Živa Vadnov in njen televizijski sodelavec Adel Djutovič, katerega je iz publike spremljala tudi boljša polovica, Tejči iz skupine Atomik Harmonik.

Na izbor so, kot ponavadi, prišli znani obrazi slovenskega lepotnega in glasbenega sveta. Srečali smo tudi prvega slovenskega zmagovalca resničnostnega šova Big Brother Andreja Novaka, ki nam je zaupal, da se v torek vrača v domačo Avstralijo, kjer bo preživel zimo. Fant se pri tako nizkih temperaturah, kot jih imamo tu, ne počuti najbolje. Pred kratkim je bil celo nekaj dni v bolnišnici. Andrej je na prireditev prišel v družbi novinarja Domna Mavriča in njegovega dekleta Nine Vipotnik, ki skrbi za stike z javnostjo v enem izmed ljubljanskih modnih centrov.

Glasbene gostje, med njimi tudi Saša Lendero, Rebeka Dremelj, Monika Pučelj, pa so dokazale, da bi se tudi same lahko potegovale za naziv najlepše slovenske sosede.

Deset let 'nežnovanja' las pa je praznoval priznani frizer Primož Keršič, ki je najbolj zveste stranke pogostil in zabaval skupaj s svojo ekipo. Primoževa frizerska pot se je sicer začela že veliko prej kot pred desetimi leti. Natanko dvajset let nazaj se je po končani osnovni šoli odločil, da bo frizer. K temu je veliko pripomogla mama, ki je bila temu poklicu predana z dušo in srcem. Simpatični mladi očka, ki skupaj z ženo Tanjo, februarja prihodnje leto pričakuje drugega otroka, pa rad pove, da je bila mama zelo stroga in kot sin ni imel v njenem salonu nobenih prioritet. Tako kot jih tudi danes nima Primoževa nečakinja Nina, ki je ravno začela z 'nežnovanjem' las v Primoževem salonu.

Od lepih sosed in frizur pa k igram. Ta vikend bo na Gospodarskem razstavišču potekal 5. festival iger, ki je edini tovrstni dogodek na področju igranja družabnih iger pri nas. Festival iger se od drugih sejemskih prireditev po Sloveniji razlikuje v tem, da gre bolj za družaben kot za sejemski dogodek.

       

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / ponedeljek, 28. oktober 2013 / 13:37

Tek – moja norost

»Tek TransAmerica Foot­race sem zasledil v neki ameriški reviji leta 1992. Zame je bila neka nova tekaška zadeva in v hipu je postala zelo zanimiva. Imel sem precejšnje izkušnje na velikih...

Objavljeno na isti dan


Splošno / petek, 16. november 2007 / 07:00

Katera lepotica bo merila vaš čas?

V Baslu se lahko spet pohvalijo z rekordnim obiskom. Na 35. sejmu ur in nakita so našteli 101.700 obiskovalcev (osemodstotno povečanje glede na lani). Sprehodili smo se skozi zavidljiv arhiv posame...

Jesenice / petek, 16. november 2007 / 07:00

Po Dunaju znova Dunaj

Potem ko so hokejisti Acronija Jesenic prejšnji petek v dramatičnem obračunu premagali ekipo Vienne Capitals, jih nov obračun z Dunajčani čaka že danes zvečer.

Splošno / petek, 16. november 2007 / 07:00

Jeseniški planinci obnavljajo postojanke

V prihodnje jih čaka velika ekološka investicija - gradnja čistilne naprave pri eni od postojank v Julijskih Alpah, najverjetneje pri Erjavčevi koči.

Splošno / petek, 16. november 2007 / 07:00

Razgibano leto za folkloriste

KUD Triglav Slovenski Javornik-Jesenice že 16 let skrbi za kvalitetno ljubiteljsko ustvarjalnost.

Jezersko / petek, 16. november 2007 / 07:00

Celo na Jezerskem oporečna voda

Oktobra so morali na Jezerskem teden dni prekuhavati vodo, ker je bilo zajetje Anclovo onesnaženo.