Najboljši na četrtem Norčičevem memorialu: Primož Peterka, Primož Pikl, Anže Damjan (Foto: Gorazd Kavčič)

Pikl dvakrat najboljši v Kranju

Za smučarskimi skakalci sta zadnji tekmi na plastiki. Dve zmagi je zabeležil Primož Pikl, dobro je skakal tudi Primož Peterka.

Kranj – S Pokalom Cockta, sobotno tekmo za Norčičev memorial in nedeljsko za Janežičev memorial se je v Kranju za smučarske skakalce zaključila sezona na plastiki. Nastopili so vsi najboljši z izjemo Jerneja Damjana, ki se je posvetil rehabilitaciji kolena. Po pričakovanjih je bil pri članih oba dneva zmagovalec isti, Primož Pikl (SSK Ljubno BTC), ki je poleg Damjana izstopal že celo poletje. Dobre skoke je pokazal tudi Primož Peterka (SK Triglav), ki je bil v soboto drugi, v nedeljo pa tretji. Prvi dan je bil tretji Anže Damjan (SSK Costella Ilirija), v nedeljo pa si je 2. mesto priskakal Jaka Oblak (SK Triglav).

»Prihajam v pravo formo. Na sneg grem z dobrimi občutki. Mislim, da ne bi smel biti problem obdržati to formo. Skoki so dobri, stabilni, ni bilo nihanj. Skačem precej bolj sproščeno, veliko smo delali na tem. Sedaj komaj čakam na prvi trening na snegu. Cilji za sezono so višji kot lani, kar pomeni priti na kakšni tekmi v deseterico,« je bil zadovoljen Primož Pikl iz Ljubnega ob Savinji. Optimističen je tudi Primož Peterka, sicer član ekipe B: »Zadnje čase se nekaj bolje dogaja na skakalnici. Ni še to, kar bi rad, kar nam je pokazal Pikl, gre pa na boljše. Cilj so vedno tekme svetovnega pokala, motivacije mi ne manjka.«

Dva odlična rezultata, 2. in 4. mesto, sta uspela Jaku Oblaku, članu SK Triglav, ki pa ni član ne ekipe A ne B: »Stvari so se mi poklopile, pokazalo se je, da delamo v pravi smeri. Želim si le neobremenjeno tekmovati.«

Smučarski skakalci so s tekmama v Kranju zaključili poletno obdobje. Več o tem je povedal Matjaž Triplat, pomočnik trenerja ekipe A: »V poletnem obdobju smo opravili več kot petsto skokov. Dnevne tehnične treninge opravljamo v Kranju, večino daljših tehničnih priprav pa smo naredili v tujini, predvsem kjer je kombinacija 90- in 120-metrske skakalnice. Udeležili smo se tudi osemdnevnega treninga v Kuopiju na Finskem. Sedaj začnemo s treningom na snegu. Prvi scenarij je, da gremo 11. novembra v Skandinavijo, drugi, da čakamo do 14., 15. novembra in gremo v Pragelato, ena izmed možnosti je tudi Rovaniemi. Vse bo odvisno od vremena.«

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

GG Plus / nedelja, 19. september 2021 / 08:25

Dediščina noš zbrana v knjigi

V Kamniku so ob jubilejnih, 50. Dnevih narodnih noš in oblačilne dediščine izdali monografijo z naslovom Pokažem se fantu v pisanem gvantu, ki je prva tovrstna pri nas. Oblačilno dediščino, predvsem g...

Objavljeno na isti dan


Zanimivosti / sreda, 19. september 2012 / 07:00

Najlepše urejena je hiša družine Špenko

Medvode - Turistična zveza Medvode je v četrtek že 16. leto zapored podelila priznanja v okviru akcije Moja dežela, lepa in gostoljubna. Letos so prejeli zgolj 13 predlogov, so p...

Nasveti / sreda, 19. september 2012 / 07:00

Zeli za male učenjake (3)

Medtem ko berete že tretji in zadnji del iz serije prispevkov o zeleh, ki so najbolj cenjene in največkrat uporabljene v otroški fitoterapiji, naši mali učenjaki že pridno nabirajo znanje. No, iz šols...

Kronika / sreda, 19. september 2012 / 07:00

Strelec na koncu sodil še sebi

Devetinšestdesetletni moški je v sredo popoldne v Stražišču pri Kranju s pištolo ubil svojo sestro ter ranil svaka in dva soseda, nato pa storil samomor.

Zanimivosti / sreda, 19. september 2012 / 07:00

Opustili misel na dom starejših

Društvo upokojencev Gorje je letos zaznamovalo šestdesetletnico ustanovitve.

Humor / sreda, 19. september 2012 / 07:00

Ena piška za osem ust

Iz čarobnega sveta okre so nas znova na trdna tla postavile precej visoke cene v roussillonskih lokalih. Da tudi želodčki ne bi bili prikrajšani našega siceršnjega dobrega počutja, smo zavili v b...