Med obiskom norveške delegacije v Radovljici (Foto: Tina Dokl)

Norvežane zanima poraba denarja

Norveška delegacija se je seznanila z uresničevanjem projekta Sejem bil je živ, za katerega 1,2 milijona evrov prispeva Norveški finančni mehanizem.

Radovljica – Norveška delegacija pod vodstvom Elisabeth Roderburg iz ministrstva za zunanje zadeve in v spremstvu May Britt Brofoss, norveške veleposlanice v Sloveniji, je v sredo obiskala Radovljico, da bi se prepričala, kako v petih gorenjskih mestih – v Radovljici, Kranju, Tržiču, Škofji Loki in na Jesenicah uresničujejo projekt oživljanja starih mestnih jeder z naslovom Sejem bil je živ. Za uresničitev projekta, ki ga vodi gorenjska razvojna agencija BSC iz Kranja, bo namreč 1,2 milijona evrov oz. 85 odstotkov vsega potrebnega denarja prispeval Norveški finančni mehanizem, preostali denar pa bodo zagotovile občine. Na Jesenicah naj bi obnovili trg Stara Sava, v Kranju Kranjsko hišo, v Škofji Loki Sokolski dom, v Tržiču kulturni center in radovljiški Graščini večnamensko baročno dvorano in prostore za Linhartov muzej.

Radovljiški projekt je vreden 250.145 evrov, pri tem pa norveški prispevek predstavlja 207.400 evrov in občinski 42.745. V večnamenski baročni dvorani nadaljujejo obnovitvena dela, do 11. decembra, ko bodo praznovali 251. obletnico rojstva Antona Tomaža Linharta, pa bodo uredili tudi prostore za muzej in postavili stalno muzejsko zbirko o Linhartu. Poleg investicijskega dela vključuje projekt tudi pripravo načrta za oživitev starega mestnega jedra, pri tem pa naj bi sodelovali prebivalci, zaposleni in obiskovalci.

 

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Nasveti / ponedeljek, 21. september 2009 / 07:00

Jedi za poletne dni

Kmečka solata Sestavine: 1 glava zelene solate, 20 dag kumar, 4 drobni paradižniki, 20 dag zelene paprike, 10 dag čebule, črne olive, 2 žlici balzamičnega kisa, 2 ž...

Objavljeno na isti dan


Šport / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Domov je prišel le na počitek

Slovenski maratonski plavalec Martin Strel se je po novem rekordnem dosežku, ko je v 66 dneh preplaval kar 5268 kilometrov Amazonke, v petek utrujen vrnil domov.

Šenčur / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Vrtec že pretesen

Vrtec v Šenčurju so zgradili šele pred desetimi leti, pa je že nekaj let premajhen. Prihodnje leto bodo dve skupini otrok nastanili kar v šoli.

Radovljica / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Norvežane zanima poraba denarja

Norveška delegacija se je seznanila z uresničevanjem projekta Sejem bil je živ, za katerega 1,2 milijona evrov prispeva Norveški finančni mehanizem.

Gorje / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Bo Zgornja Gorenjska svoja pokrajina?

Zgornje Gorje - Župani osmih občin z Zgornje Gorenjske (Bled, Bohinj, Gorje, Radovljica, Tržič, Žirovnica, Jesenice in Kranjska Gora) so na rednem mesečnem kolegiju v to...

Splošno / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Zabava uspela, deskar preživel

Deklice s koktejli so imele pladnje redno prazne, gostje so bili sproščeni od prvega trenutka, zabava deskarja Roka Flandra ob koncu uspešne sezone je minila v prijetnem vzdušju.