Vrtec že pretesen

Vrtec v Šenčurju so zgradili šele pred desetimi leti, pa je že nekaj let premajhen. Prihodnje leto bodo dve skupini otrok nastanili kar v šoli.

Šenčur – Včeraj popoldne so v športni dvorani v Šenčurju s prireditvijo Iz malega raste veliko praznovali deseto obletnico novega vrtca v Šenčurju. Ta je po desetih letih že postal pretesen in ga bodo najkasneje v dveh letih tudi dogradili.

Ko so avgusta 1997 slovesno odprli novi vrtec, je bil ta sodoben in prostoren, vanj pa so vpisali šest skupin otrok, kakršna je tudi optimalna kapaciteta vrtca. Ker pa v Šenčurju število prebivalcev vseskozi narašča, predvsem zaradi doseljevanja mladih družin, je naraščalo tudi število otrok, ki so potrebovali varstvo. V šolskem letu 2000/01 so tako že imeli osem skupin otrok, naslednje leto pa so morali organizirati še deveti oddelek, ki je dobil prostore v župnišču Šenčur. V tem času pa so imeli v vrtcu še dva oddelka prvega razreda devetletke, saj so morali reševati še prostorsko stisko v centralni osnovni šoli, ki so jo lani dokončno odpravili.

»V osrednjem vrtcu v Šenčurju smo vse bolj utesnjeni, saj imamo že deset oddelkov oziroma 190 otrok, za prihodnje šolsko leto pa se je vpisalo še skoraj 50 otrok več oziroma za dva nova oddelka. Dokler ne bomo pridobili dodatnih prostorov, bosta dodatna oddelka nastanjena v šoli, kjer je po razširitvi dovolj prostora, medtem ko je vrtec že izkoriščen do zadnjega kotička. Premajhne so tudi kapacitete kuhinje, treba bi bilo urediti zunanje igrišče, parkirišča, dovoza …,« je pojasnila vodja vrtca Darja Marinšek.

Župan Miro Kozelj je pojasnil, da je izvajalec za izdelavo projekta razširitve vrtca že izbran, izpeljati pa ga želijo čim prej, najkasneje v dveh letih. Po dograditvi bo vrtec večji za štiri oddelke. Zaradi povečanega vpisa bi tudi na Visokem radi razširili podružnični vrtec, v katerem sta dva oddelka.

 

 

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Kultura / sreda, 21. september 2016 / 15:43

Na ogled slikarska razstava Šetrije

Železniki – V galeriji Muzeja Železniki si lahko do konca septembra ogledate slikarsko razstavo Šetrije, na kateri se s svojimi deli predstavljajo Stane Zgaga, Lojze Tarfila in Franc Rant. Gre za l...

Objavljeno na isti dan


Šport / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Domov je prišel le na počitek

Slovenski maratonski plavalec Martin Strel se je po novem rekordnem dosežku, ko je v 66 dneh preplaval kar 5268 kilometrov Amazonke, v petek utrujen vrnil domov.

Šenčur / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Vrtec že pretesen

Vrtec v Šenčurju so zgradili šele pred desetimi leti, pa je že nekaj let premajhen. Prihodnje leto bodo dve skupini otrok nastanili kar v šoli.

Radovljica / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Norvežane zanima poraba denarja

Norveška delegacija se je seznanila z uresničevanjem projekta Sejem bil je živ, za katerega 1,2 milijona evrov prispeva Norveški finančni mehanizem.

Gorje / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Bo Zgornja Gorenjska svoja pokrajina?

Zgornje Gorje - Župani osmih občin z Zgornje Gorenjske (Bled, Bohinj, Gorje, Radovljica, Tržič, Žirovnica, Jesenice in Kranjska Gora) so na rednem mesečnem kolegiju v to...

Splošno / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Zabava uspela, deskar preživel

Deklice s koktejli so imele pladnje redno prazne, gostje so bili sproščeni od prvega trenutka, zabava deskarja Roka Flandra ob koncu uspešne sezone je minila v prijetnem vzdušju.