Domov je prišel le na počitek

Slovenski maratonski plavalec Martin Strel se je po novem rekordnem dosežku, ko je v 66 dneh preplaval kar 5268 kilometrov Amazonke, v petek utrujen vrnil domov.

Brnik – »Tedne in tedne sem bil oblegan s kamerami, z različnimi mediji in ljudmi, šestinšestdeset dni sem plaval in verjemite mi, da sem sedaj pošteno utrujen,« je minuli petek, ko se je po skoraj štirih mesecih vrnil domov, na brniškem letališču povedal maratonski plavalec Martin Strel, ki se je prejšnji mesec znova vpisal v Guinnesovo knjigo rekordov, saj je preplaval večji del reke Amazonke. »Amazonska je res posebne vrste reka, kdor je bil tam, to lahko potrdi, z besedami je težko opisati. Jaz jo dobro poznam in vem, da tisti, ki se spusti vanjo, tvega tudi življenje. Jaz sem preživel, premagal sem vse njene nevarnosti, vključno z najnevarnejšo ribo te reke kandirujem. Ta riba, ki je sicer majhna, ima veliko hitrost, zavrta se v kožo, naredi strahotno rano in veliko ljudi umre zaradi tega. Napadalen je predvsem, kadar zavoha urin,« je najhujše nevarnosti najbolj vodnate reke na svetu opisoval Martin Strel, ki se ni ustrašil niti piranj, anakond in krokodilov in je tudi zato po novem podvigu postal junak mnogih medijev po svetu.

»S sinom Borutom sva imela intervjuje in komentarje praktično vsak dan, morda je bila kakšna izjava tudi prenagljena oziroma plod velike utrujenosti, dejstvo pa je, da sem si z ekipo zastavil projekt in ga izpeljal. Tudi pripombe različnih Slovencev o tem, ali sem športnik ali ne me ne zanimajo. Jaz sem pač Martin Strel, delam svoj posel, skušam ga opravljati profesionalno in mnogi to cenijo. Amerika mi je ponudila roko, snemajo film o meni, me vabijo na različne konce, prodal sem pravic za knjigo … in le to me zanima,« dodaja Martin Strel, ki bo prihodnje tedne doma predvsem počival, nato pa bo spet odpotoval čez lužo. »V glavi imam že nov projekt Amazonka po Amazonki, in to je tisto, kar me zanima. Amerika mi je to omogočila in zato bom tam zagotovo preživel še veliko časa,« še pravi ekstremi športnik Martin Strel.

 

 

   

Zgodilo se je


Gorenjski glas: glasilo osvobodilne fronte za Gorenjsko četrtek, 17. februar 1949

Kranj je svečano proslavil stoletnico Prešernove smrti

... V torek, 8. t. m., pa je bila tudi republiška proslava osredotočena na Kranj in sicer na pesnikovem grobu. Te slavnosti se niso udeležili le zastopniki slovenskih ustanov ... 

Razvedrilo / ponedeljek, 21. september 2015 / 14:01

Iz knjige na mizo

Na Brdu pri Kranju so gostili znane kuharske mojstre, ki so ljubitelje kuhanja razveselili z novo kuharsko knjigo. Bili smo tudi na 36. rojstnem dnevu Radia Sora in izboru Miss Slovenije, na katerem s...

Objavljeno na isti dan


Šport / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Domov je prišel le na počitek

Slovenski maratonski plavalec Martin Strel se je po novem rekordnem dosežku, ko je v 66 dneh preplaval kar 5268 kilometrov Amazonke, v petek utrujen vrnil domov.

Šenčur / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Vrtec že pretesen

Vrtec v Šenčurju so zgradili šele pred desetimi leti, pa je že nekaj let premajhen. Prihodnje leto bodo dve skupini otrok nastanili kar v šoli.

Radovljica / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Norvežane zanima poraba denarja

Norveška delegacija se je seznanila z uresničevanjem projekta Sejem bil je živ, za katerega 1,2 milijona evrov prispeva Norveški finančni mehanizem.

Gorje / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Bo Zgornja Gorenjska svoja pokrajina?

Zgornje Gorje - Župani osmih občin z Zgornje Gorenjske (Bled, Bohinj, Gorje, Radovljica, Tržič, Žirovnica, Jesenice in Kranjska Gora) so na rednem mesečnem kolegiju v to...

Splošno / sobota, 12. maj 2007 / 07:00

Zabava uspela, deskar preživel

Deklice s koktejli so imele pladnje redno prazne, gostje so bili sproščeni od prvega trenutka, zabava deskarja Roka Flandra ob koncu uspešne sezone je minila v prijetnem vzdušju.